Hur prenumererar jag på ett RSS-flöde

Det finns otaliga klienter därute för att prenumerera på nyhetsflöden. Vi tänkte nämna fyra varianter här och de är bara exempel och nödvändigtvis inte bättre än några andra. De exempel vi nämner här är att använda Outlook (epostklient), Internet Explorer och Chrome (webbläsare), Feedly (molntjänst och app till mobila plattformar).

Nyhetsflödet till alla exempel är https://www.atgarderivatten.se/feed/

Outlook

Microsofts epostklient kan man använda för att prenumerera på flöden.

Högerklicka på mappen RSS-feeds i Outlook (som hittas bland dina inkorgar och mappar) och väljer Lägg till en ny RSS-feed.

Ange URL-Adressen till RSS-feed i dialogrutan ny RSS-feed.

Tips: Om du behöver hjälp med att hitta RSS-feed URL-Adressen på en webbplats kan söka efter en RSS-ikon. Bild av knapp Högerklicka på ikonen och sedan kopiera genvägen till Urklipp. Tryck på Ctrl + V för att klistra in informationen från Urklipp i rutan RSS-feed plats.

Välj Lägg till > OK.

Du kan nu välja att klicka på flödet under RSS-feeds och läsa nyheterna som epostmeddelanden

Internet Explorer

På en webbsida klickar du på RSS-feedikonen, till exempel Bild av knapp , RSS-knapp eller XML-knapp för det innehåll du vill ta emot, eller klickar på eventuell länk och ser följande ingress på sidan:

När RSS-feed öppnas i Internet Explorer, väljer du Prenumerera på denna feed.

Sedan hittar du dina prenumerationer bredvid dina bokmärken och kan klicka på flödet för att se innehållet.

Google Chrome

Chrome formatterar inte RSS-flöden som Internet Explorer gör utan man behöver ett plug-in och det finns massor att välja på.

Ett exempel är The RSS Aggregator som man får installera via knappen uppe till höger efter man ha klicka på denna länk.

När det är installerat så får man en knapp i menyfältet och klickar man på den och Read Feeds så öppnas en flik där man kan hantera sina nyhetsflöden.

Uppe till vänster i fliken hittar man ett plus där man kan klicka och lägga in sina flöden som hamnar klickbara uppradade i vänstermenyn.

Man ser även om det finns olästa nyheter i sina flöden och kan klicka på valfria poster för vidare läsning.

Feedly

(Mobil applikation – Android, iOS)

Feedly är en av flera molntjänster där man kan samla sina prenumerationer, kategorisera dessa och konsumera dem via webbläsare eller app.

Man får registrera sig och sedan är det bara att lägga till de flöden man vill följa (via plusset nere till höger i webbläsare).

Man kan kategorisera sina flöden för att få en bra överblick (här i desktopmiljö)

Och enkelt konsumera samma flöden från sitt konto i mobilen via appen

Appen finns att ladda ned i de olika programvaruhusen.

Appstore, Google Play

Återigen, vi förespråkar inga av dessa lösningar eller påstår att de är bättra än andra, men är exempel på sätt att konsumera vårt nyhetsflöde.