Om Åtgärder i vatten

Åtgärder i vatten, Sveriges nationella databas över utförda akvatiska restaureringsåtgärder.

I Sverige genomförs årligen ett stort antal fiskevårdsåtgärder och andra restaureringsåtgärder i vattenmiljöer. Dessa samlas i systemet Åtgärder i Vatten för att ge en samlad nationell bild av åtgärdsarbetet vars syfte är att skapa en bättre vattenmiljö. Åtgärder i Vatten ska omfatta alla åtgärder som gjorts för att återställa eller på annat sätt kompensera för mänsklig fysisk påverkan på vattendrag, i sjöar och i kustvatten.

Åtgärder i vatten finansieras av Havs- och vattenmyndigheten och Länsstyrelserna. Systemet förvaltas av Länsstyrelserna och tillhör förvaltningsobjektet ”Vatten och miljömål”.

Åtgärder i vatten genomgick mellan 2020-2021 en uppdatering då databasen omstrukturerades och gränssnittet moderniserades. Anledningen till detta var att göra systemet mer lätthanterligt, både vid inmatning och vid uthämtning av data. Det nya systemet lanserades i januari 2022.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.